Ξεκίνησε η νατοϊκή άσκηση «Ποσειδών 21» ανοικτά της Ρουμανίας


Φεβρουάριος 27, 2021. 18:24. Ελλάδα.

Η διεθνής άσκηση του ΝΑΤΟ «Poseidon 21» έχει ξεκινήσει στη Μαύρη Θάλασσα και η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι  της Κωστάντζας της Ρουμανίας, όπως ανέφερε το Radio Romania.

Σύμφωνα με ρουμανικό δημοσίευμα, η Βουλγαρία δεν θα συμμετάσχει στη ναυτική άσκηση λόγω αρκετών περιπτώσεων Covid-19 στα πληρώματα των σκαφών της.

Περισσότεροι από 700 μέλη των ναυτικών στόλων από έξι χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην πολυετή άσκηση του Ποσειδών 21.

Θα πραγματοποιηθεί υπό τη διοίκηση των Ρουμανικών Ναυτικών Δυνάμεων.

13 πολεμικά πλοία, εννέα αεροσκάφη, ένα πυροτεχνικό φορτηγό παρέμβασης και ένα υποβρύχιο ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στη θάλασσα, στην ξηρά και στον αέρα.

Η διοίκηση του στόλου στην Κωστάντζα θα καθοδηγήσει τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη θάλασσα, στην ξηρά και στον αέρα στον οποίο ενσωματώνονται δυνάμεις από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Τουρκία και τη Ρουμανία.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει κοινές δράσεις για την καταπολέμηση των υποβρύχιων απειλών, καθώς επιχειρησιακές διαδικασίες του ΝΑΤΟ για υδρογραφική έρευνα, ταυτοποίηση και εξουδετέρωση θαλάσσιων ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών, συνδυασμένες ακολουθίες για την καταπολέμηση της εχθρικής αεροπορίας, επιφανειακά πλοία και υποβρύχια, όπως καθώς και ελιγμούς για τη ρυμούλκηση ενός κατεστραμμένου πλοίου, την ανεφοδιασμό στη θάλασσα και την παροχή πρώτων βοηθειών.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr