Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Τίρανα: Συνάντηση Εθνικής Ασφάλειας πολιτικής ηγεσίας και αμερικανικής πρεσβείας


Φεβρουάριος 3, 2021. 18:49. Ελλάδα.

Συνάντηση  για την Εθνική Ασφάλεια συγκλήθηκε από τον Αρχηγό του Κράτους,  Ιλίρ Μέτα, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπασά, η Αμερικανίδα πρέσβειρα Γιούρι Κίμ, ανώτεροι αξιωματικοί

 του στρατού των  ΗΠΑ στην Ευρώπη, καθώς και άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπου συζητήθηκαν τα προπαρασκευαστικά μέτρα σχετικά με την τελική φάση της εκπαίδευσης των στρατευμάτων, με την ονομασία «Defender Europe 21 / DE21», που σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί στην περιοχή, από 1 Μαΐου έως 14 Ιουνίου 2021.

Η άσκηση καθοδηγείται από τη Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ. Θα λάβουν μέρος σε αυτήν στρατεύματα από 26 συμμαχικές χώρες. Μέρος της θα γίνει στην Αλβανία καθώς και σε άλλες χώρες της περιοχής των Βαλκανίων.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Μέτα ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους εκπροσώπους της στα Τίρανα, για την ασταμάτητη υποστήριξή τους στη χώρα σε όλες τις πτυχές, ιδίως στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα.--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr