Κοσσυφοπέδιο: Οι Τούρκοι απαιτούν Τούρκο υπουργό στην κυβέρνηση του Αλμπίν Κούρτι


Μάρτιος 11, 2021. 19:24. Ελλάδα.

Το κόμμα των Τούρκων στο Κοσσυφοπέδιο, «Τουρκικό Δημοκρατικό Κόμμα Κοσσυφοπεδίου», με επικεφαλής τον Φικρίμ Ντάμκα, έχει κερδίσει δύο έδρες στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου.

Εκτός από τον Ντάμκα, στο κοινοβούλιο, οι Τούρκοι εκπροσωπούνται από τον Φιντάν Τζίλτα, ο οποίος εξασφάλισε αρκετές ψήφους για την κοινότητα των Τούρκων.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κόμματος, Φικρίμ Ντάμκα, δήλωσε ότι δεν έχουν συναντηθεί ακόμη με τον νικητή των εκλογών, Αλμπίν Κούρτι για να συζητήσουν την πιθανότητα συνασπισμού.

Ωστόσο, ο αρχηγός των Τούρκων του Κοσσυφοπεδίου αποφάσισε τώρα να καθίσει και να μιλήσει με τον ηγέτη της «Αυτοδιάθεσης» για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση του Κούρτι.

«Δεν έχουμε συναντηθεί ακόμη με τον Κούρτι, καθώς περιμέναμε την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. 

«Εάν τεθούμε μέρος του συνασπισμού, θα ψηφίσουμε υπέρ της κυβέρνησης, εάν δεν είμαστε μέρος της κυβέρνησης, δεν θα την ψηφίσουμε», δήλωσε ο Ντάμκα στο Reporteri.net.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr