Λιβύη: Αναστολή της συνόδου -λόγω εκκρεμών καταγγελιών εναντίον υποψήφιων υπουργών…


Μάρτιος 9, 2021. 19:14. Ελλάδα.

Σύρτη.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αμπντουλάχ Μπέλαχ, ανακοίνωσε την αναστολή της κοινοβουλευτικής συνόδου που αφιερώθηκε στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας για περαιτέρω διαβουλεύσεις, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία της επιστροφής της συνόδου στη σύγκληση, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Σήμερα το απόγευμα, τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του κοινοβουλίου που ξεκίνησε στην πόλη Σύρτη για να συζητήσει τη χορήγηση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο υποψήφιος πρωθυπουργός, Αμπντουλχαμίντ Νταμπάιμπα, έφτασε στο χώρο της συνεδρίασης και παρουσίασε το σχήμα της κυβέρνησής του, απαντώντας, επίσης,  σε μερικές από τις ερωτήσεις των μελών του συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασης, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Σύμβουλος Ακίλα Σάλεχ, κάλεσε τον Νταμπάιμπα να παρουσιάσει τον πλήρη σχηματισμό κυβέρνησής του αύριο, Τετάρτη, στο Κοινοβούλιο για να εξετάσει το ενδεχόμενο να του δώσει εμπιστοσύνη. 

«Μερικοί άνθρωποι μιλούν για την παρουσία υποψήφιων μελών της κυβέρνησης που αναζητούνται σε υποθέσεις ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, και υπάρχουν εκείνοι που μιλούν για μέλη που έχουν αποκτήσει πλαστά πιστοποιητικά», είπε ο Σάλεχ, απευθυνόμενος στον Νταμπάιμπα.

Με τη σειρά του, ο Νταμπάιμπα επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να παρουσιάσει το υπόλοιπο σχήμα της κυβέρνησης σε «ένα τέταρτο της ώρας», υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει τις επιφυλάξεις των βουλευτών για την αντικατάσταση των δεσμευμένων υποψηφίων.

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr