Λιβύη: Το κοινοβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου στη Σύρτη για να δώσει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση

 


Μάρτιος 9, 2021. 18:54. Ελλάδα.


 Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης επανέλαβε τη συνεδρίασή της σήμερα στην πόλη Σύρτη, της κεντρικής Λιβύης, σε ειδική σύνοδο για να δώσει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον υποψήφιο πρωθυπουργό,  Αμπντούλ Χαμίτ αλ Νταμπάιμπα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Νταμπάιμπα, κλήθηκε να παρουσιάσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στους βουλευτές.

Σε ομιλία του ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Λιβύης, επιβεβαίωσε ότι επέλεξε μόνο έναν υπουργό και ότι είχε λάβει απόφαση να αποκλείσει κάθε υπουργό που συμμετείχε σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ανέστειλε την πρώτη της σύνοδο χθες και ανέβαλε την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έως την Τρίτη και ζήτησε την παρουσία του νέου διορισθέντος Πρωθυπουργού για να παρουσιάσει το υπουργικό του σχήμα που αποτελείται από 27 χαρτοφυλάκια.

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδίδει την αναστολή της συνόδου της Δευτέρας στην ανάγκη να δοθεί στον νέο πρωθυπουργό, Αμπντουλαχμίτ Νταμπάιμπα, η ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινοβουλίου σχετικά με την προτεινόμενη κυβέρνηση και τα προγράμματα εργασίας της.

Τη χθεσινή σύνοδο στη Σύρτη παρακολούθησαν 132 μέλη του Κοινοβουλίου, από τα 188, και αναμένεται ότι το Σώμα θα δώσει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση για τη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας μέχρι την ημερομηνία των γενικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός, είχε ζητήσει, σε ένα βίντεο κλιπ που δημοσίευσε το Γραφείο ΜΜΕ της κυβέρνησης της Λιβύης, στα μέλη του Συμβουλίου να δώσουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του αμέσως, και να μην αναβάλει τις διαδικασίες χορήγησης εμπιστοσύνης για ένα άλλο στάδιο, για το οποίο είπε  ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ο Νταμπάιμπα προειδοποίησε επίσης ότι η μη παροχή εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει σε παράταση της διάρκειας ζωής των τρεχουσών δομών, στην οικονομική κατάρρευση, επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διαμόρφωση της κυβέρνησής του, ο Νταμπάιμπα τόνισε ότι το ζήτημα δεν ήταν εύκολο και το περιέγραψε ως μια δύσκολη αναρρίχηση σε ψηλά βουνά, αλλά στο τέλος ήταν μια ανάβαση προς τη σύνοδο κορυφής, όπως το έθεσε.

Arabic RT (12:04 GMT)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr