Πρωθυπουργός Λιβύης: Η Ευρώπη και η Τουρκία είναι σημαντικές για μας


Μάρτιος 30, 2021. 19:25. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπάιμπα σε συνέντευξή του σήμερα στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της Ευρώπης αλλά και της Τουρκίας για τη Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Λιβύη θα επιστρέψει στην ενότητα, τονίζοντας ότι ο στόχος της επανένωσης των θεσμών είναι ένα επίτευγμα 80% σε λιγότερο από ένα μήνα, μεταξύ των οποίων είναι η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο, η κεντρική τράπεζα, ο ενεργειακός οργανισμός, επίσης διάφορα υπουργεία, αλλά το μεγάλο ζήτημα παραμένει η δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού στρατού.

Όσον αφορά το άνοιγμα της ιταλικής πρεσβείας επεσήμανε το ρόλο της Ιταλίας στη Λιβύη:

 «Έχουμε επείγουσα ανάγκη να ενισχύσουμε την ενεργειακή βιομηχανία και την εθνική υποδομή. Έχουμε τεράστια προβλήματα με το ηλεκτρικό δίκτυο, την υγειονομική περίθαλψη  που καταστράφηκε, τους δρόμους και πολλά άλλα, και η Ρώμη απέχει μια ώρα από την Τρίπολη. Η ιστορία μας είναι μια συνεργασία με πολλά κοινά, από το κλίμα έως το φαγητό».

Επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ανοίξει ξανά την πόρτα στους Ιταλούς επενδυτές και τις εταιρείες το συντομότερο δυνατό, απαιτώντας να θεωρήσουν τη Λιβύη το σπίτι τους και όχι μόνο για επιχειρήσεις.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού της Λιβύης 
στην Corriere della Sera

Ο Νταμπάιμπα κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός, να ξεχάσουμε τι συνέβη χθες, να σκεφτούμε τα παιδιά μας αύριο και θα είμαστε με οποιονδήποτε βοηθά στην ανοικοδόμηση χωρίς διάκριση. Γι’ αυτό η Ιταλία εξακολουθεί να είναι κεντρικός παίκτης. Δεν θέλουμε πλέον καμία μορφή εμφυλίου πολέμου. Είμαι πρώτα με τη Λιβύη για τη ζωή, προσθέτοντας:

««Η Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Και μας ανοίγει τα χέρια. Είμαστε χαρούμενοι, αν μας καλωσορίσουν δεν θα σταματήσουμε. Η Τουρκία είναι επίσης πολύ σημαντική για την οικονομία και τη σταθερότητά μας. Έτσι, η Αίγυπτος που γνωρίζω καλά, μόλις επισκέφτηκα, είναι κεντρική για το μέλλον μας ».

 



Al Marsad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr