Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ο πρέσβης των Σκοπίων κλήθηκε στο βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών


Μάρτιος 23, 2021. 21:03. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η Σόφια αναμένει από τα Σκόπια να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε πολίτη στην ελεύθερη αυτοδιάθεση.

 Αυτή είναι η θέση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας με την ευκαιρία, όπως αναφέρεται, των συχνών εκδηλώσεων ρητορικής μίσους και διακρίσεων στη Βόρεια Μακεδονία.

Η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Αικατερίνα Ζαχαρίεβα κάλεσε την Αναπληρωτή επικεφαλής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Σόφια, Βλαντιμίρ Κραστέφσκι, για συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση παρακολούθησε η επικεφαλής της Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης Ίβα Κρούλεβα.


Ανησυχία για τον υποψήφιο στην Eurovision


«Οι Βούλγαροι διπλωμάτες εξέφρασαν βαθιά σύγχυση και απογοήτευση από τη μεγάλη αρνητική εκστρατεία στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας εναντίον του εκπροσώπου των Σκοπίων στην Eurovision 2021, Μπασίλ Γκαρβανλίεφ (σημ. που τραγουδούσε με φόντο τα χρώματα της βουλγαρικής σημαίας).

Η Βουλγαρία θα συνεχίσει να καταβάλλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου για την προστασία των δικαιωμάτων των Βουλγάρων πολιτών και των πολιτών που δηλώνουν τη βουλγαρική τους ταυτότητα οπουδήποτε στον κόσμο, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr