Σκόπια: Μεγάλη ουρά φορτηγών στο συνοριακό σταθμό Ευζώνων


Μάρτιος 4, 2021. 21:41. Ελλάδα.

 

Σκόπια.

Καθυστερήσεις παράδοσης αγαθών, σπατάλη χρόνου και αυξημένο κόστος. Αυτές είναι μερικές από τις παρατηρήσεις των μεταφορέων που παρέμειναν κολλημένοι για ώρες στην οδό των συνόρων που διασχίζει τη Μπογκορόντιτσα-Εύζωνοι. 

Ένας μεγάλος αριθμός εγχώριων και ξένων φορτηγών κάθονταν το απόγευμα στην ουρά επί πολλές ώρες.

Η απόφαση των ελληνικών αρχών προβλέπει μείωση της ροής, κλειστό το πέρασμα τη νύχτα και τεστ για κορωνοϊό των οδηγών φορτηγών.  Αυτό θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου.

Ο  Ντουρίμ Ζεκίρι από το Βορειοδυτικό Επιμελητήριο πιστεύει ότι τέτοιες αποφάσεις είναι επιβλαβείς και προκαλούν μόνο δυσκολίες στη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μπράνκο Αζέσκι έστειλε επιστολές στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Επιμελητηρίων, αλλά και στον Πρωθυπουργό Ζάεφ, για το ζήτημα της ομαλής κυκλοφορίας των μεταφορέων ώστε να καταστεί προτεραιότητα και μπορούν να κινηθούν.

Ο Αζέσκι λέει ότι για τις εταιρείες της Βόρειας Μακεδονίας, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει πρωταρχική σημασία, ως λιμάνι που είναι ένας φυσικός τρόπος για την άφιξη εμπορευμάτων που προορίζονται για τη χώρα μας και το οποίο λόγω εγγύτητας έχει χαμηλότερο κόστος μεταφοράς για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην Βόρεια Μακεδονία σε σύγκριση με άλλα λιμάνια σε γειτονικές χώρες. 

Ετησίως, σχεδόν 1 εκατομμύριο τόνοι εμπορευμάτων προορίζονται για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Telma

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr