Τουρισμός: Από Ρωσία σε Τουρκία μόνο σε αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης- μέχρι την 1η Ιουνίου


Απρίλιος 12, 2021. 19:39

Η μόνη δυνατή πτήση προς την Τουρκία θα  είναι η  αεροπορική διαδρομή Μόσχα-Κωνσταντινούπολη, ενώ οι άλλοι προορισμοί θα είναι κλειστοί από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου. 

Αυτό ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου, από την Izvestia επικαλούμενη μεγάλη ρωσική αεροπορική εταιρεία.

 Πηγή από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς.

«Σύμφωνα με τους Τούρκους εταίρους μας, η εναέρια κυκλοφορία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα είναι περιορισμένη από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου. Η επίσημη απόφαση θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον», ανέφερε η πηγή.

Ταχεία αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του COVID-19 σημειώθηκε στην Τουρκία από τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Παγκόσμιας Στατιστικής από τις 12 Απριλίου, 3.849.011 περιπτώσεις COVID-19 εντοπίστηκαν στην Τουρκία, εκ των οποίων 33.939 ήταν θανατηφόρα. Από την αρχή της πανδημίας, 3.331.411 άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως από τη μόλυνση από κορωνοϊό.

Προς το παρόν, περίπου 30 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες βρίσκονται στην Τουρκία.

Στις 11 Απριλίου, η Τουρκική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας διευκρίνισε ότι η χώρα δεν καθόρισε πρόσθετες απαιτήσεις για δοκιμές PCR για το COVID-19 στις επισκέψεις τουρισμού. Σύμφωνα με το υπουργείο, η είσοδος στην Τουρκία πραγματοποιείται με βάσει τους προηγούμενους κανόνες. Σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στους κανόνες εισόδου στη χώρα από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr