Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Πάνω από 13 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν υπηκοότητα Βόρειας Μακεδονίας


«Όποιος πληροί τις προϋποθέσεις θα λάβει υπηκοότητα», δήλωσε ο Αρτάν Γκρούμπι

Απρίλιος 1, 2021. 17:31. Ελλάδα.


Πάνω από 13.000 Αλβανοί έλαβαν υπηκοότητα της Βόρειας Μακεδονίας,  καθώς βρισκόμαστε στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα ο Αρτάν Γκρούμπι,  πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργό Πολιτικών Συστημάτων και Διακοινοτικών Σχέσεων στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Γκρούμπι, ο οποίος είναι επίσης αξιωματούχος του κόμματος στο DUI, καυχιέται στο Facebook για τον μεγάλο αριθμό υπηκοότητας που έχει χορηγηθεί στους Αλβανούς ενώ αυτό το κόμμα είναι στην εξουσία.

«Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 13.000 Αλβανοί πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας έλαβαν υπηκοότητα, ενώ συνολικά μόνο 2.674 αιτήσεις βρίσκονται σε διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων όλων των άλλων κοινοτήτων», ανέφερε ο Γκρούμπι.

 Η ανακοίνωσή του ακολουθεί μια απάντηση σε έναν προτεινόμενο νόμο περί υπηκοότητας από τη Συμμαχία για Αλβανούς και Εναλλακτικούς.

Ο Γκρούμπι επισήμανε στη δημοσίευσή του ότι εάν υπάρχει μόνο ένας χωρίς υπηκοότητα που πληροί τις προϋποθέσεις, θα λάβει οπωσδήποτε υπηκοότητα.

Denesen

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr