Ο Ερντογάν υποσχέθηκε να χτίσει 500 σπίτια στην Ουκρανία


Απρίλιος 11, 2021. 22:05. Ελλάδα.

  Πεντακόσια σπίτια για εκπροσώπους της κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας θα χτιστούν πληρωμένα από την Τουρκία στο Κίεβο, καθώς και στις περιοχές Νικολάεφ και Χέρσον.

Αυτή η πρόθεση δηλώθηκε πέρυσι και τότε η τουρκική πλευρά είχε δηλώσει την ετοιμότητά της να ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου, αλλά ορισμένες περιστάσεις ανέβαλαν αυτήν την υπόσχεση.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας  Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη, υπεγράφη συμφωνία-πλαίσιο για τη συνεργασία στον τομέα της κατασκευής κατοικιών.

Όπως αναφέρεται από το κανάλι Telegram "TRT στα ρωσικά ", αυτό είναι ένα κείμενο για την έναρξη της κοινής εργασίας των μερών για την προετοιμασία της σύμβασης.

Εξ ονόματος της Τουρκίας, το έγγραφο υπεγράφη από τον Υπουργό Οικολογίας και Αστικής Ανάπτυξης της Τουρκίας  Μουράτ Κουρούμ, ενώ από την πλευρά της Ουκρανίας  υπέγραψε ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Αλεξέι Ρέζνικοφ.

Σύμφωνα με τον Κουρούμ, η τουρκική πλευρά θα κατασκευάσει 500 σπίτια στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και σε δύο περιοχές όπου ο πληθυσμός των Τατάρων της Κριμαίας είναι ο μεγαλύτερος.

Υπάρχουν πολλοί Τάταροι της Κριμαίας που ζουν εκεί από την ένταξη της χερσονήσου στη Ρωσία.

 «Ελπίζω ότι αυτό το έργο θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας στον τομέα της οικολογίας και του πολεοδομικού σχεδιασμού και εύχομαι επιτυχία σε αυτό το έργο, το οποίο θα υλοποιήσουμε προς όφελος της φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας», δήλωσε ο Κουρούμ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό τι περιμένει τους κατοίκους της Ρωσίας που έχουν μετακομίσει στην κατεχόμενη Κριμαία αμέσως μόλις η Ουκρανία ανακτήσει τον έλεγχο της χερσονήσου, σημειώνει χαρακτηριστικά η ουκρανική «Διάλογος».

Dialog

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr