«Χτυπήθηκε ισραηλινό κατασκοπευτικό κέντρο στο βόρειο Ιράκ»


Απρίλιος 14, 2021. 18:50. Ελλάδα.

Το  ιρανικό κανάλι Al Alam, το οποίο μεταδίδει ειδήσεις στα αραβικά ανέφερε ότι «μια άγνωστη ομάδα στόχευσε ένα ειδικό κέντρο επιχειρήσεων που ανήκει στην ισραηλινή μυστική υπηρεσία Mossad στο Βόρειο Ιράκ».

Η πληροφορία βασίζεται σε ανεπίσημες πηγές. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα περίπου 10 άτομα τραυματίστηκαν από τα οποία τα τρία πέθαναν.


Η Al Alam σημειώνει ότι λεπτομέρειες και εικόνες της επιχείρησης θα δημοσιευθούν σύντομα. Οι ειδήσεις προέρχονται από μια ανώνυμη «πηγή ασφαλείας» στο Telegram με την ονομασία Sabereen.

Η είδηση αναπαράχθηκε αμέσως στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η Jpost ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι δεν είναι σαφές εάν οι απώλειες ήταν Ισραηλινοί πολίτες ή ξένοι που εργάζονταν για το Ισραήλ.


Η Jpost αναφέρει ότι το χτύπημα έγινε την Ημέρα Μνήμης των στρατιωτών και αμάχων θυμάτων που έχασαν τη ζωή στους πολέμους του Ισραήλ. Η ημέρα μνήμης είναι στις 13-14 Απριλίου, σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Εξάλλου, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, ισχυρίστηκε ότι τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις δραστηριότητες της Mossad εντός των συνόρων της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν.

Επιπρόσθετα, το χτύπημα του ισραηλινού κέντρου πληροφοριών αναφέρθηκε τόσο το κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν καθώς και από το Russia Today.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ερμπίλ διέψευσε αυτήν την πληροφορία περί επίθεσης στη βάση της Mossad στο Ιράκ.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr