Τρίπολη: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα


«Λιβύη και Ελλάδα συνεχίζουν τις συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων»

Απρίλιος 14, 2021. 20:36. Ελλάδα.

Τρίπολη.


Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ Αλ Μένφι, και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσαν την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μέσω των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Αυτό πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλ Μένφι στην Αθήνα σήμερα, Τετάρτη, για να συζητηθούν διάφορα θέματα και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου για τα  ΜΜΕ του Προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη, ο Αλ Μένφι είπε ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα πέρασαν δύσκολες στιγμές και ότι μπορούσαν να επιλυθούν μέσω διαλόγου και ότι όταν ήταν πρεσβευτής στην Αθήνα, ήθελε να αυξήσει την παρουσία  των ελληνικών εταιρειών στη χώρα του.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αλ Μένφι επιβεβαίωσε το τρέχον ενδιαφέρον του για ενίσχυση της οικονομικής εταιρικής σχέσης, τονίζοντας την ανάγκη να επιταχυνθεί η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και η ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αλ Μένφι εξήρε το άνοιγμα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη και το προξενείο της στη Βεγγάζη, σημειώνοντας ότι αυτό αντανακλά την επιθυμία της να στηρίξει τη Λιβύη και τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης, καλώντας τις ελληνικές εταιρείες να εργαστούν στη Λιβύη μετά τη σταθερότητα που βιώνουν σήμερα.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Προεδρίας πρόσθεσε ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αποσύρουν όλους τους μισθοφόρους από τη Λιβύη, εξηγώντας ότι είχαν συζητήσει αυτό το ζήτημα με διάφορα κόμματα προκειμένου να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Fawsel Media

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr