Αλβανία: Σε εγκαίνια νοσοκομείου ο Ερντογάν εκθειάζει την τουρκοαλβανική φιλία


Απρίλιος 21, 2021. 23:08. Ελλάδα.

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάστηκε διαδικτυακά στην τελετή που διοργανώθηκε στο Φίερ με την ευκαιρία του ανοίγματος του «Νοσοκομείου Φιλίας Τουρκίας-Αλβανίας», από το γραφείο του στην Άγκυρα.

Δόξα τω Θεώ που οι σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας αναπτύσσονται και βαθαίνουν καθημερινά με τη δύναμη που λαμβάνουν από την κοινή κουλτούρα και ιστορία, - δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια παρέχει υποστήριξη οποιουδήποτε είδους για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας, εκπληρώνοντας αυτό που απαιτεί η αδελφότητα μας.

Ήμασταν κοντά στον αλβανικό λαό με όλες τις δυνατότητές μας, τόσο μετά τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου 2019, όσο και στον αγώνα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι τα διαμερίσματα που κατασκευάζονται στο Λας θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο και θα παραδοθούν σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Ράμα στην Τουρκία τον Ιανουάριο, επισημοποιήσαμε τη στρατηγική μας εταιρική σχέση, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα τους φιλικούς και αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας, είπε ο Τούρκος ηγέτης συνεχίζοντας την ομιλία του.

Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ανακοινώσαμε την απόφασή μας να δημιουργήσουμε στην Αλβανία ένα νοσοκομείο με 150 κλινών εντός 3 μηνών.

Ευχαριστώ τον Θεό που σήμερα βιώνουμε την υπερηφάνεια να διατηρούμε το λόγο μας που έχουμε δώσει στους Αλβανούς αδελφούς.

Ολοκληρώσαμε την κατασκευή του νοσοκομείου σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε λιγότερο από τρεις μήνες και το εξοπλίσαμε και εφοδιάσαμε με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Το Νοσοκομείο της Φιλίας μας στο Φίερ, το οποίο έχει κοστίσει 70 εκατομμύρια ευρώ, έχει συνολική έκταση 17 χιλιάδων 425 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 50 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα είναι στεγασμένα. 

Το νοσοκομείο είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους Αλβανούς αδελφούς μας με 6 χειρουργεία, 6 πολυκλινικές, 20 μονάδες εντατικής θεραπείας και 130 κρεβάτια εξυπηρέτησης, - δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο θα συνεργαστεί με ιατρικό προσωπικό 387 ατόμων, εκ των οποίων 56 θα είναι Τούρκοι και 331 Αλβανοί. Ακόμη και η πρώτη τουρκική ομάδα από 5 άτομα άρχισε να εργάζεται την Τρίτη σε αυτό το νοσοκομείο.

Προσπαθούμε για την ειρήνη, την ηρεμία, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη ολόκληρων των Βαλκανίων, ιδίως της Αλβανίας, τόνισε ο Πρόεδρος Ερντογάν στην ομιλία του.

Όσο για εκείνους που βλέπουν την Τουρκία ως απειλή ή ως αντίπαλο, κάνουν μεγάλο λάθος ενεργώντας αποκλειστικά με βάση τα δικά τους συμφέροντα, πρόσθεσε.

Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε προσθέσει έναν νέο σύνδεσμο στη ριζοσπαστική και πολυδιάστατη φιλία Τουρκίας-Αλβανίας,  είπε ο Ερντογάν και ευχήθηκε επιτυχία σε όλο το προσωπικό που θα εργαστεί στο Νοσοκομείο Φιλίας Τουρκίας-Αλβανίας, το οποίο θα είναι ένα νέο σύμβολο αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών.

Trt

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr