Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν το αποτέλεσμα των αλβανικών βουλευτικών εκλογών


Απρίλιος 28, 2021. 20:40. Ελλάδα.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα των εκλογών της  25ης  Απριλίου, θεωρώντας τες  καθόλα νόμιμες. 

«Ο αλβανικός λαός μίλησε με σαφήνεια, τα κόμματα αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα και ξεκινούν τη συνεργασία για το καλό των Αλβανών». 

Αξιολογείται η προεκλογική εκστρατεία της αντιπολίτευσης, την οποία χαρακτηρίζουν ως «ισχυρή», ενώ τονίζουν ότι αναμένουν τη συνέχιση της συνεργασίας με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις ζήτησε να γίνει  σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Απριλίου στην Αλβανία.



Σε σχόλιο στο Twitter που έκανε σήμερα, είπε ότι ο σεβασμός στο αποτέλεσμα των νόμιμων εκλογών ενισχύει την αλβανική δημοκρατία.

Συγχαίροντας τον λαό της Αλβανίας για τις εκλογές, ο εκπρόσωπος είπε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Ράμα και εκτιμά την προεκλογική εκστρατεία που έκανε η αντιπολίτευση.

Επίσης η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ,  συνεχάρη την εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε.

«Συγχαίρουμε τον Πρωθυπουργό του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την εκλογική του νίκη. Συγχαίρουμε επίσης τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, για την καθοδήγηση μιας ισχυρής εκστρατείας που έδωσε φωνή σε πολλούς και εμπνεύστηκε ελπίδα. Το πιο σημαντικό, συγχαίρουμε τον αλβανικό λαό, ο οποίος μίλησε με σαφήνεια. Αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, οι ηγέτες θα ενεργήσουν υπεύθυνα για το καλό του αλβανικού λαού. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με την Αλβανία για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας για τη δημοκρατία, την άμυνα και τις επιχειρήσεις. Επαναλαμβάνουμε ότι η επιβολή του νόμου και το δικαστικό σώμα πρέπει να διώκουν όποιον παραβιάζει το νόμο και εμποδίζει το δικαίωμα των πολιτών να ψηφίζουν ελεύθερα και ειρηνικά», όπως σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr