Η Τουρκία στέλνει νέους Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη


Φωτό αρχείου

Απρίλιος 10, 2021. 08:54. Ελλάδα.

 

Η αποστολή νέων μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας έχει ξαναρχίσει. Αυτό αναφέρθηκε από Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νέο δημοσίευμα, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Nova».

Έτσι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι "Al Arabiya", η Τουρκία είναι αποφασισμένη να παραμείνει ο στρατός της στη Λιβύη για την υπεράσπιση των βάσεων της.

 

 Η κυβέρνηση της Άγκυρας, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, αποφάσισε να στείλει 380 μισθοφόρους στη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες.

 Αυτό θα είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων που είναι ήδη παρόντες εκεί,  αφού θα είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στη Βόρεια Αφρική αντί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Όσο για τους μισθοφόρους που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Λιβύη στην Τουρκία, ο προορισμός τους δεν είναι ακόμη σαφής, αφού δεν επέστρεψαν στη Συρία. 

Μόνο μια ομάδα 120 μαχητών από τη φατρία "Σουλτάν Μουράτ" επέστρεψε στη Συρία από τη Λιβύη στις 21 Μαρτίου. 

Το Παρατηρητήριο φοβάται ότι «η επιστροφή πολύ λίγων μισθοφόρων είναι ένας τουρκικός ελιγμός των μέσων ενημέρωσης, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από 6.630 μισθοφόροι στη Λιβύη».

Agenzia Nova

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr