Δήμαρχος Σκοπίων: Θα απομακρυνθεί ο «Μέγας Αλέξανδρος» από την κεντρική πλατεία


Απρίλιος 8, 2021. 00:04. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο δήμαρχος των Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ σχολιάζοντας τη συνεργασία  με τους δημάρχους στην Ελλάδα, τόσο με της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας, μεταξύ των άλλων, εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο ιππέας (Μέγας Αλέξανδρος) θα απομακρυνθεί από την πλατεία «Μακεδονία» της πρωτεύουσας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Σιλέγκοφ εξέφρασε την θέση ότι το άγαλμα του «Έφιππου Πολεμιστή» της κεντρικής πλατείας του Δήμου του Κέντρου δεν πληροί το πνεύμα της Συνθήκης των Πρεσπών.


Η συζήτηση έγινε μετά την απόφαση του Δήμου να απομακρύνει τρεις γαλέρες που είναι τοποθετημένες δίπλα στον Αξιό ποταμό, οι οποία σύμφωνα με τον ίδιο μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην πόλη λόγω πιθανής ανόδου της στάθμης του ποταμού.

Επεσήμανε ότι πέρα από αυτό «είναι επίσης ένα άχρηστο έργο που δεν χρειάζεται να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αυτά (τα μνημεία) δεν ανήκουν στην παράδοση, τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας», δήλωσε ο Σιλέγκοφ.

Fokus

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr