Η Επιχείρηση Ειρήνη θα υποστηρίξει τους Λίβυους συνοριοφύλακες - κατά τρομοκρατίας και εμπορίας ανθρώπων


Ιούνιος 26, 2021. Ελλάδα.

Ρώμη/ Τρίπολη.

Η ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση  «Ειρήνη»/ «IRINI»,  σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι αντιπροσωπεία της Λιβύης με επικεφαλής τον αρχηγό των συνοριακών φρουρών της Λιβύης και εκπροσώπους όλων των οργάνων ασφαλείας των συνόρων της Λιβύης επισκέφθηκε την έδρα της επιχείρησης και έγινε δεκτή από τον ναύαρχο  Φάμπιο Αγκοστίνι.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η επίσκεψη αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της «Αποστολής Συνοριακής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη», η οποία στοχεύει στη στήριξη των λιβυκών αρχών στους τομείς της ασφάλειας των συνόρων και της καταπολέμησης φαινομένων εγκληματικότητας, όπως η τρομοκρατία, η εμπορία ανθρώπων και το λαθρεμπόριο.

Ο ναύαρχος Αγκοστίνι ενημέρωσε λεπτομερώς τη λιβυκή αντιπροσωπεία σχετικά με την επιχείρηση και τα σημαντικότερα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, τονίζοντας ότι η επιχείρηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως μέρος της λύσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση της Λιβύης και δεσμεύεται από τους διεθνείς νόμους και λειτουργεί εντός σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο  Ιταλός ναύαρχος τόνισε τον σημαντικό ρόλο της ανάπτυξης ικανοτήτων και της κατάρτισης για την ανάπτυξη της ακτοφυλακής και του ναυτικού της Λιβύης και την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητάς τους για την εκτέλεση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της ευθύνης τους, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, όπως αναφέρεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr