Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Αφρίν: Ομάδες που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό έκοψαν 1500 ελαιόδεντρα


Ιούνιος 25, 2021. Ελλάδα.

Αφρίν, βόρεια Συρία.

 

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο ένοπλη ομάδα Αλ Χάμζα που έχει ενταχθεί στο λεγόμενο Εθνικό Στρατό της Συρίας που υποστηρίζεται από τον τουρκικό στρατό κατοχής, έκοψε 1500 ελαιόδεντρα που ανήκαν στους χωρικούς στην πόλη Μαμπάτα.

 

Η πηγή ανέφερε ότι τα δένδρα ανήκαν στον Μπεχτσέτ Μπερεκέτ, συμπρόεδρο της επιτροπής άμυνας της αυτόνομης διοίκησης  του Καντονίου του Αφρίν. 

Η ομάδα Αλ Χάμζα κατέλαβε, επίσης, το σπίτι του Μπεχτσέτ Μπερεκέτ και άρχισε να το χρησιμοποιεί ως έδρα της τρομοκρατικής ομάδας.

 

Ο Μπεχτσέτ Μπερεκέτ ήταν ο συμπρόεδρος της επιτροπής άμυνας στο Afrin προτού τεθεί υπό την κατοχή των ένοπλων ομάδων που συνδέονται με την Τουρκία.

 

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η ομάδα αλ Χάμψα έκοψε 150 ελαιόδεντρα της οικογένειας  Αχμέτ Σιντό, των εγγονών  του γνωστού  Σουλεϊμάνμ Χαλεμπί  , στο χωριό Kokanê.

 

Από την ημέρα που το Αφρίν τέθηκε υπό τον έλεγχο των ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία, στις 18 Μαρτίου 2018, η ένοπλη αυτή ομάδα συμμετείχε σε απαγωγές, λύτρα, εκβιασμούς και λεηλασίες, όπως αναφέρει το κουρδικό Rudaw.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr