«Η UEFA έδωσε μια ‘κόκκινη κάρτα’ στην Ελλάδα για τη συντομογραφία MKD»

 

 


Φωτό από την Εξπρές των Σκοπίων

Ιούνιος 15, 2021. Ελλάδα.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρονται στην απάντηση της UEFA που λέει ότι  δεν υπάρχει παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε η Ελλάδα σχετικά με το ακρωνύμιο «MKD» που χρησιμοποιήθηκε για τα Σκόπια στο EURO 2020.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Έλληνας Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε επιστολή καταγγελίας στον Πρόεδρο της UEFA, για το λογότυπο της FFM που εμφανίζεται στις φανέλες της ομάδας των Σκοπίων.

Από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Δένδιας αμφισβήτησε επίσης το ακρωνύμιο «MKD».

«Το Ευρωπαϊκό Σώμα Ποδοσφαίρου απάντησε τώρα στην Ελλάδα, σε επιστολή που εστάλη από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Kevin Lamour, αναφέροντας ότι η UEFA ακολουθεί το παράδειγμα άλλων αθλητικών ιδρυμάτων όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και χρησιμοποιεί τον κωδικό (MKD) ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) και αυτό είναι σύμφωνο με το Άρθρο 1, παράγραφος 3, σημείο από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η UEFA υπογραμμίζει επίσης ότι στην επίσημη ανακοίνωση χρησιμοποιεί τον όρο «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βορείου Μακεδονίας» και ότι αυτή η ορολογία προσαρμόζεται κατάλληλα στο EURO 2020.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Ποδοσφαίρου προσθέτει επίσης ότι δεν θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει μια πλατφόρμα για πολιτικά μηνύματα και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πρακτική της ουδετερότητας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr