Ο Τούρκος επικεφαλής του ISIS για την Τουρκία συνελήφθη από την MİT


Ιούνιος 15, 2021. Ελλάδα.

Ο Κασίμ Γκιουλέρ με το ψευδώνυμο Αμπού Οσάμα αλ Τούρκι, που είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού κράτους- Daesh, και ήταν στον κατάλογο των καταζητούμενων συνελήφθη σε επιχείρηση που έκαναν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες – MİT, στη Συρία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα  Sözcü, ο Κασίμ Γκιουλέρ μεταφέροντας έναν μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών είχε σκοπό να περάσει τα τουρκικά σύνορα και να εισέλθει παράνομα στην Τουρκία. Κατά τη μετακίνησή του αυτή εντοπίστηκε από την MİT, συνελήφθη στη Συρία και μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Ο Κασίμ Γκιουλέρ ή Αμπού Οσάμα αλ Τούρκι, είχε πάει στο Αφγανιστάν-Πακιστάν μεταξύ 2008-2010 και λειτούργησε σε ζώνες συγκρούσεων ενταγμένος στην Ένωση της Ισλαμικής Τζιχάντ.

 Ανέλαβε θέσεις υψηλού επιπέδου της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία και μετά η λεγόμενη «ευθύνη της περιφέρειας της Τουρκίας», ήταν ο οικονομικός διευθυντής του ISIS στη Ρωσία, την Ευρώπη και την Τουρκία, όπως αναφέρεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr