Λιβύη: Ένοπλες συγκρούσεις στην Τρίπολη- νεκροί και τραυματίες


Ιούλιος 27, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη, Λιβύη.

Πληροφορίες αναφέρουν  για ένοπλες συγκρούσεις στη γειτονιά Γκούρτζι της Τρίπολης, οι οποίες  πραγματοποιούνται μεταξύ της Δύναμης Αποτροπής, της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης και των ομάδων ασφαλείας του πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Έμαντ Τραμπέλσι, που είχε διοριστεί από την κυβέρνηση Σάρατζ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στη δυτική περιοχή παρατηρείται, επίσης,  μια ένοπλη κινητοποίηση μιας στρατιωτικής δύναμης από την αλ Ζαουίγια  προς την Τρίπολη για να υποστηρίξει την ομάδα που είναι συνδεδεμένη με τον Έμαντ Τραμπέλσι, ενώ ένας αριθμός τραυματιών και νεκρών ατόμων καταγράφηκε και από τις δύο πλευρές, και όπως σημειώνει το «218News» δεν μπορούσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα τέτοιων ειδήσεων.

Την Πέμπτη, η Τρίπολη γνώρισε ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ της Δύναμης Αποτροπής με επικεφαλής τον Αμπντέλ Ραούφ Κάρα και του οργανισμού στήριξης της σταθερότητας με επικεφαλής τον Αμπντέλ Γκάνι Αλ-Κίκλι, με το παρατσούκλι «Γκάναβα».

Βαρέα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις και το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι είχε λάβει τα απαραίτητα συμπεράσματα και έρευνες σχετικά με το συμβάν, διερευνώντας την πορεία αυτών των γεγονότων για να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν.

Οι συγκρούσεις που παρατηρούνται πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Λιβύης έχουν σκοπό τη δημιουργία χαώδους κατάστασης που θα εμποδίσει τη διενέργεια εκλογών τον προσεχή Δεκέμβριο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr