Πρώτη επίσημη επίσκεψη από το Αζερμπαϊτζάν στο Ψευδοκράτος

 


Ιούλιος 17, 2021. Ελλάδα.

 

 Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων του Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν επισκέφθηκε επίσημα  για πρώτη φορά την Κατεχόμενη Κύπρο.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, τον πρόεδρο της Συνέλευσης,  Οντέρ Σενάρογλου και το «πρωθυπουργό»,Ερσάν Σανέρ.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σαμέντ Σαγίντοφ  έγινε δεκτή για πρώτη φορά από τον Τατάρ.


«Ένα έθνος τρία κράτη»


Ο Τατάρ επεσήμανε τους στενούς δεσμούς της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν, προσθέτοντας: «Είμαστε ένα έθνος, τρία κράτη. Είμαστε όλοι τουρκικής καταγωγής».

Δηλώνοντας ότι υπήρχαν μάρτυρες, σκληρότητα και ταλαιπωρία στο Αζερμπαϊτζάν, ο Τατάρ είπε, «Ο πόνος σας ήταν ο πόνος μας».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων της Εθνοσυνέλευσης του Αζερμπαϊτζάν, Σεγίντοφ, δήλωσε:

«Η δύναμη της Τουρκίας είναι η δύναμη του Αζερμπαϊτζάν, είναι η δύναμη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Εύχομαι στον τουρκικό κόσμο να ενωθεί».

Ο Σεγίντοφ στην υποδοχή του από τον «πρωθυπουργό» Σανέρ δήλωσε ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως σημειώνει η τουρκική ραδιοτηλεόραση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr