Οι Σέρβοι στην Τουρκία θα πηγαίνουν μόνο με την ταυτότητα


Ιούλιος 16, 2021. Ελλάδα.

Η Υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας,  Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, και επεσήμανε ότι η πρότασή του να ταξιδεύουν  οι Σέρβοι πολίτες στην Τουρκία και αντίστροφα, Τούρκοι πολίτες στη Σερβία,  μόνο με δελτίο ταυτότητας έγινε αποδεκτή.

«Η πρόταση έγινε αποδεκτή και θα την επεξεργαστούμε την επόμενη περίοδο», δήλωσε η Μάτιτς σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση στο Παλάτι της Σερβίας.

Τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υποστήριξε την πρόταση αυτή.

«Τώρα θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς, κυρίως το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών, για την υλοποίηση αυτής της ιδέας», δήλωσε  η Μάτιτς.

Κατά τη συνάντηση, η Μάτιτς δήλωσε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για βελτίωση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας, καθώς και των διμερών σχέσεων, οι οποίες, όπως επεσήμανε, ήταν πρόσφατα πολύ καλές και σημειώνουν συνεχή αύξηση, όπως αναφέρει το  σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

Ο Μάτιτς είπε ότι τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, υπάρχει αύξηση των επισκεπτών από την Τουρκία έως και 49% σε σύγκριση με πέρυσι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr