Ο πρόεδρος της Αλβανίας ζήτησε μεγαλύτερη εκπροσώπηση των Αλβανών στο Μαυροβούνιο


Ιούλιος16, 2021. Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, μίλησε σήμερα στα Τίρανα με τον Αντιπρόεδρο του Μαυροβουνίου,  Ντριτάν Αμπάζοβιτς, και με την ευκαιρία αυτή ζήτησε μεγαλύτερη ένταξη και δικαιότερη εκπροσώπηση των Αλβανών σε κρατικά και τοπικά όργανα του Μαυροβουνίου, όπως σημειώνει η Politika του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, στη συνομιλία με τον Αμπάζοβιτς, ο Μέτα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα συγκεκριμένα σχέδια υποστήριξης στις περιοχές όπου ζουν οι Αλβανοί,  όπως ρύθμιση του ζητήματος της ιθαγένειας των Αλβανών πολιτών που είναι παντρεμένοι στο Μαυροβούνιο, καθώς και της απασχόλησης  των Αλβανών.

Ο αρχηγός κράτους της Αλβανίας εξέφρασε την επιθυμία για καλύτερη συνεργασία, η οποία υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να επιταχυνθεί και να εμβαθύνει περαιτέρω σε όλους τους τομείς, με πρωταρχικό στόχο την καλύτερη διασύνδεση των πολιτών και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο στόχος, όπως αναφέρεται, της συνεργασίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ενθαρρύνει και να δημιουργήσει ισχυρότερες και στενότερες σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Μαυροβουνίου, καθώς και ότι οι δύο κυβερνήσεις έχουν όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσουν αυτήν τη συνεργασία σύμφωνα με τις καλύτερες αξίες της Συμμαχίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr