Η Ελλάδα έστειλε στη Λιβύη 200 χιλιάδες δόσεις εμβολίων AstraZeneca


Αύγουστος 21, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Μια νέα αποστολή 200.000 εμβολίων κατά του κορωνοϊού Astra Zeneca έφθασε την περασμένη Τρίτη στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης ερχόμενη από την Ελλάδα. Συνοδεύτηκε από ελληνική αντιπροσωπεία των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας.

Αυτή είναι η τρίτη αποστολή της Oxford AstraZeneca που έφτασε, με τις δύο προηγούμενες να φτάνουν μέσω Covax. 

Συνολικά, είναι το δέκατο τρίτο φορτίο εμβολίων που φτάνει στη Λιβύη. Φέρνει τον συνολικό αριθμό των τεσσάρων εμπορικών σημάτων (Sputnik V, Astra Zeneca, Pfizer και Sinovac/pharm) που παραλήφθηκαν στη Λιβύη σε 3.598.652 δόσεις.

 

Έναρξη δεύτερων δόσεων

 

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο δίπλα στο αεροσκάφος που παρέδωσε τα εμβόλια και την ελληνική αντιπροσωπεία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αυτή η παρτίδα εμβολίων AstraZeneca θα χρησιμοποιηθεί για την έναρξη των δεύτερων δόσεων για όσους είχαν ήδη λάβει την πρώτη τους δόση αυτού του εμβολίου.


Η Λιβύη έχει παραγγείλει 12 εκατομμύρια δόσεις


Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Λιβύης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι είχε παραγγείλει συνολικά 12 εκατομμύρια δόσεις για τον πληθυσμό της των 6,9 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το εμβόλιο είναι διαθέσιμο και σε αλλοδαπούς κατοίκους και παράνομους μετανάστες.


Πάνω από 800.000 εμβολιασμένοι


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Λιβύης (NDCD) σήμερα, 882.844 άτομα έχουν λάβει εμβόλιο.


Libya Herald

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr