Πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου: Δεν ξέρουμε πόσους Αφγανούς θα δεχθούμε ούτε πότε


Αύγουστος 21, 2021. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι έτοιμο να δεχτεί πολίτες που θα απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν, αλλά η ακριβής ώρα άφιξής τους δεν είναι ακόμη γνωστή.

Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Skynews ότι οι αρχές περιμένουν πληροφορίες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία άφιξης αυτών των ανθρώπων στο Κοσσυφοπέδιο.

«Αυτό είναι κάτι που δεν το λέμε. Σίγουρα θα εξαρτηθεί από τον τρόπο οργάνωσης της μεταφοράς τους, επειδή η διαδικασία οργανώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα γνωρίζουμε [την ώρα άφιξής τους] ίσως μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας», είπε.

Ο ακριβής αριθμός των Αφγανών προσφύγων που θα δεχτεί το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά η πρόεδρος Οσμάνι δήλωσε ότι εργάζονται για να διευρύνουν την ικανότητά τους να δεχτούν όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς

«Είμαστε ήδη έτοιμοι να δεχτούμε τους πρώτους πρόσφυγες. Τώρα αυξάνουμε την ικανότητά μας να δεχόμαστε περισσότερους [πρόσφυγες]. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να αναφέρω τον τελικό αριθμό [των προσφύγων που θα έρθουν] μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη κάθε θέσης που μπορούμε να τους δεχτούμε στο Κοσσυφοπέδιο », δήλωσε η Οσμάνι.

Το Κοσσυφοπέδιο ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των ΗΠΑ να προστατέψουν Αφγανούς που συνεργάζονται με τις αμερικανικές δυνάμεις από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Gazeta Express

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr