Ο Ερντογάν πηγαίνει στο Μαυροβούνιο στις 28 Αυγούστου

 


Αύγουστος 23, 2021. Ελλάδα.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί το Μαυροβούνιο στις 28 Αυγούστου,  όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Τζορτζ Ραντούλοβιτς με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Κίεβο.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, όπου διαμένει μετά από πρόσκληση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, ο Ραντούλοβιτς είχε διμερή συνάντηση με τον Τσαβούσογλου.


Η δήλωση αναφέρει ότι ο Ραντούλοβιτς έστειλε τα συλλυπητήριά του για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές που έπληξαν την Τουρκία.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνέχεια του πολιτικού διαλόγου σε υψηλό και λειτουργικό επίπεδο, η οποία επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Ραντούλοβιτς στην Αττάλεια και τη συμμετοχή στη συνεδρίαση της SEECP και το φόρουμ της Αττάλειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, όπως σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών, επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ιστορική σημασία της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μαυροβούνιο στις 28 Αυγούστου, καθώς και η σημασία της προγραμματισμένης επίσκεψης του Προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο Ραντούλοβιτς και ο Τσαβούσογλου συζήτησαν την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων στον τομέα της οικονομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων, καθώς και τρέχοντα παγκόσμια ζητήματα, με επίκεντρο την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

«Επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Τσαβούσογλου εξέφρασε την ετοιμότητα να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο το επόμενο διάστημα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

cdm.me, aa.com.tr,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr