Αλβανοί εθνικιστές διέκοψαν τη συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς στην Κορυτσά

 


Αύγουστος 23, 2021. Ελλάδα.

Κορυτσά, Αλβανία.


Το βράδυ της 22ας Αυγούστου, στην πόλη Κορυτσά, άγνωστοι έριξαν δακρυγόνα σε μια συναυλία του διάσημου  Σέρβου καλλιτέχνη Γκόραν Μπρέγκοβιτς, γεγονός που ανάγκασε ορισμένους από τους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν την συναυλία.

Η είδηση ​​ότι ο Μπρέγκοβιτς θα έπαιζε σε τοπικό φεστιβάλ μπύρας προκάλεσε την οργή ορισμένων Αλβανών εθνικιστών, οι οποίοι άρχισαν να συλλέγουν υπογραφές για να απαγορεύσουν τη συναυλία.

 Σύμφωνα με αυτούς, ο καλλιτέχνης «ήταν ο ιδεολογικός εμπνευστής της γενοκτονίας στο Κοσσυφοπέδιο»  και το διάσημο τραγούδι του «Καλάσνικοφ» βοήθησε τις σερβικές ένοπλες ομάδες να διαπράξουν θηριωδίες στο Κοσσυφοπέδιο».


 Στην Αλβανία, προσπάθησαν ακόμη και να πραγματοποιήσουν ένα συλλαλητήριο ενάντια στην άφιξη του μουσικού, αν και μόνο τέσσερα άτομα με ένα πανό πήγαν σε αυτό.

Η αστυνομία διέθεσε περισσότερους από διακόσιους αστυνομικούς να φρουρούν τη συναυλία και να περιπολούν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εξετάζοντας προσεκτικά το κοινό, στο οποίο απαγορεύτηκε να φέρει μπουκάλια και μεταλλικά αντικείμενα μαζί τους.

 Το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι μουσικοί ήταν πολύ καλά επιτηρούμενο.

φωτό από τη στιγμή που τα δακρυγόνα έπεσαν στο χώρο της συναυλίας

 Ωστόσο, από τα δακρυγόνα τραυματίστηκε ένα άτομο και έλαβε ιατρική βοήθεια.

Όταν η φασαρία που προκλήθηκε από το περιστατικό υποχώρησε, οι ερμηνευτές συνέχισαν να παίζουν μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr