Σερβία: «Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει θέση για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου»


Αλεξάνταρ Βούλιν και Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία από το Υπουργείο Εσωτερικών)

Αύγουστος 10, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι, Σερβία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάνταρ Βουλίν, συνομίλησε στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η θέση της Ελλάδας σχετικά με τη μη αναγνώριση του λεγόμενου κράτους του Κοσσυφοπεδίου δεν θα αλλάξει, γράφει η Politika  του Βελιγραδίου.

Ο υπουργός Βουλίν είπε ότι είναι ιδιαίτερα ευγνώμων στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η θέση του και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της «αναγνώρισης του λεγόμενου ψεύτικου κράτους του Κοσσυφοπεδίου» δεν θα αλλάξει.

«Η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, η Ελλάδα θα παραμείνει στη θέση του διεθνούς δικαίου και ισχυρός υποστηρικτής της Δημοκρατίας της Σερβίας. Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Μητσοτάκη για μια τέτοια στάση και ευγνώμων που η ελληνική πολιτική θα συνεχιστεί προς την καλύτερη δυνατή σχέση με τη Σερβία», δήλωσε ο υπουργός Βουλίν μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση- RTS.

Ο υπουργός Βουλίν, ο οποίος είναι πρόεδρος του σερβικού τμήματος της Μικτής Επιτροπής με την Ελληνική Δημοκρατία από το 2017, επεσήμανε ότι η βοήθεια που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξ ονόματος του σερβικού λαού στον αδελφικό ελληνικό λαό και η Ελλάδα είναι μεγάλη και ειλικρινής ευγνωμοσύνη.

«Η βοήθεια της Σερβίας εκτιμάται εδώ, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και για άλλη μια φορά εξέφρασε τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη εκ μέρους του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά είπε επίσης ότι η βοήθεια είναι πάντα αναμενόμενη από τους Σέρβους, επειδή την περιμένουμε από εκείνους με τους οποίους είναι πιο κοντά και με τους οποίους μοιραζόμαστε όχι μόνο τη θρησκεία και τον γεωγραφικό χώρο, αλλά και τις ίδιες αξίες», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός.

Επισήμανε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που μπόρεσε να μεταφέρει εκφράσεις αλληλεγγύης εκ μέρους του Προέδρου Βούτσιτς και του σερβικού λαού και να δείξει πόσο έτοιμοι και ικανοί είμαστε για να βοηθήσουμε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια.

Ο Υπουργός είπε ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Μητσοτάκης, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Σερβία και πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι θα συμβεί το χειμώνα και ότι η Σερβία θα ήθελε να καλωσορίσει τους φίλους της.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τον σερβικό λαό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για τη στήριξη που παρείχε η χώρα μας στον ελληνικό λαό στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr