Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία υπογράφουν πενταετή συμφωνία για στρατιωτικο-οικονομική συνεργασία


Αύγουστος 17, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Σήμερα, η Υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, βρίσκεται σε μονοήμερη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Τουρκίας, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπου θα υπογράψουν πενταετή συμφωνία για στρατιωτικο-οικονομική συνεργασία εκ μέρους των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, προβλέπει ετήσια κατανομή κονδυλίων από την Τουρκία στη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των μαχητικών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού και τον εκσυγχρονισμό του Στρατού.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν επίσης μελλοντικά σχέδια για συνεργασία στον τομέα της άμυνας, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και των ασκήσεων σύμφωνα με τη Συμφωνία για τη Διμερή Συνεργασία για το 2021.


Η Σεκερίνσκα θα παρευρεθεί επίσης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF 21, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου.

«Η παρουσία στην έκθεση IDEF 21 της αντιπροσωπείας από τη Βόρεια Μακεδονία με επικεφαλής την υπουργό Σεκερίνσκα είναι για να δει τις δυνατότητες προμήθειας νέου εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας, στον οποίο φέτος διατίθεται το 25 % του αμυντικού προϋπολογισμού», σύμφωνα με στο Υπουργείο.

Η έκθεση αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, πρόσθεσαν, είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Περίπου χίλιες εγχώριες και ξένες εταιρείες και 400 αντιπροσωπείες αναμένεται να συμμετάσχουν στην Έκθεση.

ΜΙΑ

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr