Τα Σκόπια θα δεχθούν 450 Αφγανούς πρόσφυγες μέχρι το Σάββατο


Αύγουστος 17, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

 

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει τον εντατικό συντονισμό με τις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, την πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα, και τους διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο της διεθνούς αποστολής διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας για την αποδοχή και διάσωση του αφγανικού άμαχου και ειρηνικού πληθυσμού.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανακοίνωσε, έχει αναλάβει να δεχτεί 450 πολίτες από τον τοπικό πληθυσμό του Αφγανιστάν - εργαζόμενους και γυναίκες και παιδιά από οικογένειες εργαζομένων σε ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές αποστολές, ακτιβιστές από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους, μεταφραστές, φοιτητές,  κατόχουςε υποτροφιών, καθώς και πολίτες που υποστηρίζουν τις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι περισσότεροι από τους 450 πολίτες που αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με τις συνθήκες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, συντονίζονται και οργανώνονται από το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο (NDI) με έδρα τις ΗΠΑ.

«Καμία μεταναστευτική κρίση δεν συμβαίνει στη Βόρεια Μακεδονία, αντίθετα, η Βόρεια Μακεδονία είναι μέρος μιας μεγάλης παγκόσμιας ανθρωπιστικής δράσης για τη διάσωση του ειρηνικού πληθυσμού του Αφγανιστάν που κινδυνεύει από τις εξτρεμιστικές δομές των Ταλιμπάν», τονίζει η κυβερνητική υπηρεσία Τύπου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλάξει από το κόστος έκδοσης βίζας όλους τους Αφγανούς πολίτες που θα φτάσουν στη χώρα και τα έξοδα διαμονής τους σε πολλά ξενοδοχεία και μοτέλ της χώρας θα καλυφθούν πλήρως από διεθνείς οργανισμούς και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι την αναχώρηση τους για τις ΗΠΑ ή για τρίτες χώρες ως τελικό προορισμό τους, σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων  «Σλόμποντεν Πέτσατ».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr