Σκόπια: Απέλαση κι άλλου Ρώσου διπλωμάτη


Αύγουστος 17, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας απελαύνουν τον δεύτερο Ρώσο διπλωμάτη φέτος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι σε ενημέρωση Τύπου.

Τον Μάιο, ένας αξιωματικός της ρωσικής πρεσβείας θεωρήθηκε ως ‘Persona non Grata’ στη Βόρεια Μακεδονία,  μια ενέργεια στην οποία η Ρωσία ανταπέδωσε. 

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Οσμάνι, ανακοίνωσε σε ενημέρωση σχετικά με την απέλαση άλλου υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας.

«Δεδομένου ότι αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι συνήθως ταξινομημένες, δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει τώρα επιβεβαιωμένες και τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά ενός διαπιστευμένου ξένου διπλωμάτη, η οποία είναι αντίθετη με τις αρχές της Σύμβασης της Βιέννης, και λαμβάνει μέτρα για την προστασία της εθνικής της ασφάλειας, καθώς και την ασφάλεια των συμμάχων στη συμμαχία στην οποία ανήκουμε. Έτσι, οι πληροφορίες είναι σωστές», δήλωσε ο Οσμάνι στο RIA Novosti .

Σύμφωνα με τη ρωσική διπλωματική αποστολή, η Μόσχα εξετάζει μέτρα αντιποίνων μετά την ανακοίνωση του «persona non grata» σε έναν από τους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στη Βόρεια Μακεδονία.

«Επιβεβαιώνουμε ότι λάβαμε ένα σημείωμα σχετικά με την ανακοίνωση του persona non grata σε έναν από τους υπαλλήλους της πρεσβείας. Ο υπάλληλος είχε φύγει από τη Βόρεια Μακεδονία 10 ημέρες πριν λόγω του τέλους του επαγγελματικού του ταξιδιού. Προς το παρόν, η ρωσική πλευρά εξετάζει αντίποινα», ανέφερε η πρεσβεία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr