Ερντογάν: Μέσα σε 19 χρόνια η Τουρκία έγινε παγκόσμιος κατασκευαστής στρατιωτικού εξοπλισμού


Αύγουστος 17, 2021. Ελλάδα.

Κωνσταντινούπολη.

 

Τα τελευταία 19 χρόνια, ο αριθμός των επιχειρήσεων αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία έχει πολλαπλασιαστεί σημαντικά: το 2002 υπήρχαν 62 επιχειρήσεις και τώρα είναι περισσότερες από 750.

 Αυτό είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή έναρξης της 15ης Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF'21 στην Κωνσταντινούπολη.

 «Είμαστε ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την πώληση μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία έχουν αποδειχθεί καλά», ανέφερε ο Τούρκος ηγέτης στο  πρακτορείο TASS.

Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία «θα συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη».

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί με τους φίλους της όλες τις ευκαιρίες που έχει αναπτύξει στην αμυντική βιομηχανία. Ως ηγετικό μέλος του ΝΑΤΟ, πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε στην παγκόσμια ειρήνη αναπτύσσοντας την αμυντική μας βιομηχανία», είπε ο Ερντογάν.

Η διεθνής έκθεση IDEF'21 πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετέχουν και οι ρωσικές αμυντικές εταιρείες Rosoboronexport και Kalashnikov (μέρος του Rostec), καθώς και το VKO Almaz-Antey, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr