Βοσνία: Ο Ερντογάν επισκέφθηκε τον τάφο του Αλία Ιζετμπέγκοβιτς


Αύγουστος 27, 2021. Ελλάδα.

Σαράγεβο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, έκανε μια βόλτα στο Μπαγκαρτσίγια του Σαράγεβο, όπου τον υποδέχθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών και μερικοί από αυτούς κατάφεραν να του μιλήσουν στα γρήγορα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση Ν1 του Σαράγεβο.

Προς τιμήν του το σερβικό μέλος της προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ έφθασε στο Σαράγεβο, όπου τα μέλη αυτού του οργάνου θα συναντηθούν απόψε με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Ερντογάν περπάτησε από το νεκροταφείο στο Κοβάτσι, όπου απέτισε φόρο τιμής στον Αλία Ιζετμπέγκοβιτς, στο τζαμί Μπαγκαρτσίγια, όπου έλαβε χώρα η προσευχή της Παρασκευής.


Το βράδυ, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με μέλη της Προεδρίας της Β-Ε και τα θέματα συνομιλίας θα είναι η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και τα κοινά έργα υποδομής, όπως η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Σαράγεβο-Βελιγραδίου.

 

Ο Ερντογάν ταξιδεύει από το Σεράγεβο στην Ποντγκόριτσα

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει αύριο την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο μετά από πρόσκληση του προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς, ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο του αρχηγού  του κράτους του Μαυροβουνίου.

Ανακοινώθηκε ότι ο Ερντογάν, ο οποίος έρχεται στο Μαυροβούνιο από το Σαράγεβο, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Άλεξ Μπέτσιτς και τον πρωθυπουργό Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, ενώ προγραμματίζεται επίσης μια επίσκεψη στο τζαμί Νιζάμ και το Μεδράμ Μεχμέτ Φατίχ.

Πλήθος κόσμου στο Σαράγεβο περιμένει να χαιρετίσει
τον Τούρκο πρόεδρο
Προστίθεται ότι ο Ερντογάν και η σύζυγός του θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς και τη σύζυγό του στο Residence στη Τσετίνιε  με τις υψηλότερες κρατικές διακρίσεις.

«Αφού γράψουν στο βιβλίο επισκεπτών και  γίνουν οι συνομιλίες και οι συναντήσεις, οι πρόεδροι θα προβούν σε κοινή δήλωση. Στο τέλος, ο Τζουκάνοβιτς και η σύζυγός του θα ετοιμάσουν ένα εορταστικό γεύμα προς τιμήν του υψηλού καλεσμένου και της συζύγου του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Tanjug, novosti.rs, politika, rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr