Λιβύη: Οι πολίτες ζητούν βοήθεια από τους έντονους βομβαρδισμούς ένοπλων ομάδων


Αύγουστος 27, 2021. Ελλάδα.


Βίαιες ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή, νότια της πόλης Αλ-Ζαουίγια, μεταξύ ένοπλων ομάδων με επικεφαλής τον Μοχάμεντ Αλ-Μπαχρούν, με το παρατσούκλι «Η ποντικοπαγίδα» από την  Αλ-Ζαουίγια που  υποτίθεται ότι συνδέεται με το Υπουργείο Εσωτερικών, και άλλων ομάδων που υποτίθεται ότι υποστηρίζονται από το προεδρικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον Αμπντέλ Γκανί αλ Κικλί, με το παρατσούκλι «Γκανίουα» από την Τρίπολη.


Στις συγκρούσεις χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι τύποι μεσαίων και βαρέων όπλων, όπως έδειξαν τα  βίντεο που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σε κατοικημένες γειτονιές, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων που τρόμαξαν τους κατοίκους και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλειά τους, καταδικάστηκαν  από τους πολίτες στις πλατφόρμες επικοινωνίας για να σταματήσουν τις συγκρούσεις.

Οι μάχες ξέσπασαν νωρίς χθες το βράδυ και διήρκεσαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έχοντας αφήσει πολλούς νεκρούς, τραυματίες, καμένα οχήματα καθώς και σπίτια.

Οι ένοπλες ομάδες στη δυτική Λιβύη εξακολουθούν να είναι ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η νέα αρχή, παρά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και την πολιτική συμφωνία για διάλυση και αφοπλισμό των πολιτοφυλακών.

Libya Akhbar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr