Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Δύο ακόμη ομάδες Αφγανών έφθασαν στην Αλβανία


Αύγουστος 28, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

 

Δύο ακόμη ομάδες Αφγανών έφτασαν στην Αλβανία, ανεβάζοντας το σύνολο σε 275, οι οποίοι στεγάζονται όχι μόνο στο Δυρράχιο αλλά και στο φοιτητικό κέντρο στα Τίρανα.

Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών είπε ότι μία από τις ομάδες αποτελούνταν από 95 άτομα, δύο εκ των οποίων παιδιά, ενώ τα άλλα 59 ενήλικες.

Στο αεροδρόμιο των Τιράνων, την ομάδα που έφθασε αργά χθες το βράδυ υποδέχτηκε η υπουργός Εξωτερικών Όλτα Τζάσκα, ενώ τη δεύτερη ομάδα τη μία το πρωί υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο πρέσβης των ΗΠΑ Γιούρι Κιμ.

Σύμφωνα με την Τζάσκα, οι περισσότεροι από τους αφιχθέντες είναι φοιτητές και γυναίκες εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών των οποίων η ζωή κινδυνεύει από τους Ταλιμπάν.

Η πρώτη ομάδα Αφγανών, συνολικά 121, έφτασε χθες το πρωί, γύρω στις τρεις, η οποία σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές αποτελούνταν από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου της οργάνωσης της Ανοιχτής Κονωνίας του Τζορτζ  Σόρος. 

Η Αλβανία, σύμφωνα με τον Ράμα, θα δεχτεί περίπου τέσσερις χιλιάδες Αφγανούς.

Telma

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr