Η πρώτη ομάδα Αφγανών φθάνει στο Κοσσυφοπέδιο την Κυριακή


Αύγουστος 28, 2021. Ελλάδα.

 

Το αεροπλάνο με την πρώτη ομάδα των Αφγανών πολιτών που θα φιλοξενηθούν στο Κοσσυφοπέδιο αναμένεται να προσγειωθεί την Κυριακή γύρω στις 19:00 στο αεροδρόμιο της Πρίστινας. 

Σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής στην αλβανική, περισσότερο από 100 άτομα, που έχουν εργαστεί ως υπάλληλοι του ΝΑΤΟ και θα είναι μαζί με τις οικογένειές τους.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη καμία πρόσθετη πληροφορία για το πού βρίσκονται, αλλά, ανακοίνωσαν ότι θα στεγάσουν περίπου 2.000 Αφγανούς.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε το αίτημα «για παροχή προσωρινής και άμεσης προστασίας σε άτομα που κινδυνεύουν από εσωτερικές συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής αίτησης για ειδικές μεταναστευτικές βίζες (SIV) - στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων οι οικογένειες τους».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία να δεχτούν έναν αριθμό Αφγανών που έχουν συνεργαστεί με τις αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίοι αισθάνονται τρομοκρατημένοι από τα αντίποινα των Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο της χώρας μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων.

VOA

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr