Τουρκία- Δημοσκόπηση: Τι λένε οι Τούρκοι στο άνοιγμα των συνόρων στους Αφγανούς πρόσφυγες


Αύγουστος 21, 2021. Ελλάδα.

 Άγκυρα.

 

«Εάν η κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανοίξει τις συνοριακές πύλες σε Αφγανούς πρόσφυγες, πώς αυτό θα επηρεάσει την άποψή σας για το AK Parti;», ήταν η ερώτηση που τέθηκε από την MetroPOLL Research σε ψηφοφόρους όλων των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα το 54 % των ψηφοφόρων δήλωσε ότι η άποψή τους για το AKP θα επηρεαστεί αρνητικά από αυτήν την κατάσταση.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί αναζητούν τρόπους για να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά τον έλεγχο των Ταλιμπάν. 

Πολλοί Αφγανοί κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Πέρασαν το Ιράν και έφτασαν στα σύνορά μας. Η ύπαρξη και το μέλλον των Αφγανών μεταναστών στη χώρα μας είναι ένα από τα πιο συζητημένα θέματα των τελευταίων ημερών, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μπροστά σε αυτό το ερώτημα, το 54,4 % των ψηφοφόρων δήλωσε ότι η άποψή τους για το AKParti θα επηρεαστεί αρνητικά.

 Από αυτό το ποσοστό στη βάση του AKParti είναι 39 %, ενώ στη βάση του Εθνικιστικού Κόμματος MHP μετρήθηκε ως 38 τοις εκατό.

 Στην έρευνα, το ποσοστό των ψηφοφόρων που είπαν ότι το βλέπουν «Θετικά» ήταν 18,8 %, ενώ το ποσοστό εκείνων που είπαν «Δεν τους επηρεάζει» ήταν 19,3 %.

Οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος – CHP σε ποσοστό 80,2 τοις εκατό ήταν αρνητικοί σε μια τέτοια εξέλιξη, οι ψηφοφόροι του Καλού Κόμματος σε ποσοστό 82,4 τοις εκατό ήταν επίσης αρνητικοί.

Το 58,1 τοις εκατό των ψηφοφόρων του HDP, ήταν επίσης αρνητικοί, ενώ το 47,1 τοις εκατό του MHP το βλέπουν ως θετική εξέλιξη και το 37,9 τοις εκατό ως αρνητική.

sondakika.com

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr