Ισραήλ: Συνάντηση του Αιγύπτιου αρχηγού πληροφοριών με τον πρωθυπουργό


Αύγουστος 21, 2021. Ελλάδα.

 Ιερουσαλήμ, Ισραήλ.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Πληροφοριών Αμπάς Καμέλ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και τον υπουργό Άμυνας Μπνέι Γκαντς. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με τη Χαμάς στο παρασκήνιο να απειλεί να κλιμακωθεί εάν τα χρήματα του Κατάρ δεν εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει η ιστοσελίδα Israel Defense.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα της εβδομάδας με τον Αιγύπτιο υπουργό Πληροφοριών Αμπάς Καμέλ στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ.

 Οι δύο άνδρες συζήτησαν  τις πολιτικές,  τις ασφάλειες και  τις οικονομικές πτυχές των ισραηλινο-αιγυπτιακών σχέσεων.


Το θέμα της αιγυπτιακής διαμεσολάβησης συζητήθηκε επίσης  για την ασφάλεια όσον αφορά τη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο Καμέλ συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Άμυνας Μπνέι Γκαντς. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν την ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής σταθερότητας, τον κοινό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τη σημασία της διαφύλαξης των κοινών συμφερόντων ασφαλείας. 

Ο υπουργός Άμυνας Γκαντς ευχαρίστησε τον Καμέλ και ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίδι για τη θετική δραστηριότητα της Αιγύπτου στην περιοχή και τόνισε τη σημασία που δίνει το Ισραήλ στην επίτευξη μακροχρόνιας ειρήνης στο νότιο Ισραήλ και στην προώθηση μιας λύσης στο ζήτημα των κρατουμένων και των αγνοουμένων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr