Το τουρκικό ΥΠΕΞ διαψεύδει βρετανικό σχέδιο για Κέντρο Αφγανών Προσφύγων στην Τουρκία


Αύγουστος 23, 2021. Ελλάδα.

 Άγκυρα.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία κέντρων για Αφγανούς πρόσφυγες σε χώρες όπως το Πακιστάν και η Τουρκία. 

Στη δήλωση απάντησε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέροντας ότι, «η είδηση ​​ότι υπάρχει σχέδιο δημιουργίας κέντρου αίτησης ασύλου στην Τουρκία για Αφγανούς πρόσφυγες δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Ακόμη και αν υποβληθεί αίτημα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι δυνατόν να το δεχτούμε».

«Στις ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, στις οποίες αναφέρεται ότι υπάρχει σχέδιο δημιουργίας κέντρου αιτήσεων ασύλου στην Τουρκία για Αφγανούς πρόσφυγες δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. 

Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει επίσημο αίτημα προς αυτήν την κατεύθυνση από καμία χώρα. Ακόμα κι αν γίνει ένα αίτημα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι δυνατόν να το δεχτούμε», σημειώνει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών.


Η σχετική δήλωση του Μπεν Γουάλας δημοσιεύθηκε στην «The Mail on Sunday», όπως σημειώνεται.

cumhuriyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr