Τα Σκόπια είναι έτοιμα να δεχθούν άμαχο πληθυσμό από το Αφγανιστάν


Αύγουστος 15, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο  πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ απαντώντας στο τηλεοπτικό κανάλι 5 στην ερώτηση αν και πώς θα απαντήσει η κυβέρνησή μετά τις νέες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, απάντησε ότι το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει μια πιθανή ανθρωπιστική καταστροφή και η κυβέρνησή ενημέρωσε τους στρατηγικούς εταίρους μας τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι στη διάθεσή τους για βοήθεια σύμφωνα με τις εγκαταστάσεις και τις ανάγκες τους.

«Προκειμένου να σωθούν οι ζωές του τοπικού πληθυσμού, ενημερώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και να αποδεχτούμε τον άμαχο πληθυσμό του Αφγανιστάν που εργάστηκε για την ειρήνη στη χώρα αυτή τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν τοπική υποστήριξη στις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων τον στρατό μας, και να πάρουμε και να δεχτούμε ακτιβιστές από δημοκρατικές ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν.

Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε διαμονή σε ξενοδοχεία και θέρετρα για τα οποία η λειτουργία και το κόστος κατά τη διαμονή τους, μέχρι την παροχή μόνιμου προορισμού, θα καλύπτονταν πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ζάεφ.

 Πρόσθεσε: «Είμαστε μια χώρα αλληλεγγύης, ο λαός και η κοινωνία μας πρόσφεραν πάντα υποστήριξη και βοήθεια όπως λάβαμε και εμείς βοήθεια σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr