Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν τους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε κατ’ οίκον περιορισμό!


Αύγουστος 31, 2021. Ελλάδα.

Σαουδαραβική πηγή ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει τους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που φιλοξενούνται στην Τουρκία, σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Σύμφωνα με την «Al Ain al Ekhbariya» [δορυφορική τηλεόραση που εδρεύει στο Ριάντ], «αιγυπτιακή αντιπροσωπεία που πραγματοποιεί συνομιλίες στην Άγκυρα έθεσε θέμα των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τουρκία, ως ζήτημα εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων.

Οι πηγές ανέφεραν ότι «διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας για την παράδοση 15 ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κατηγορούνται ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης».


Οι πηγές, επίσης,  ανέφεραν, «η Άγκυρα ετοιμάζεται να κλείσει τα ιδρύματα της Αδελφότητας. Οι τουρκικές αρχές έθεσαν τους ηγέτες της Αδελφότητας σε κατ 'οίκον περιορισμό».
Την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Χάμντι Λόζα ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Άγκυρα τον επόμενο μήνα κατόπιν πρόσκλησης του τουρκικού ΥΠΕΞ.

tr.al-ain.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr