«Στα Σκόπια ο Δένδιας έλαβε απαραίτητες διευκρινίσεις για τη συμφωνία άμυνας Τουρκίας- Βόρειας Μακεδονίας»


Αύγουστος 31, 2021. Ελλάδα.

 

 

Στα Σκόπια, ο Δένδιας έλαβε «απαραίτητες διευκρινίσεις» για τη συμφωνία άμυνας που υπέγραψαν η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία 31 Αυγούστου 2021, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Fokus.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια  ότι έλαβε "τις απαραίτητες διευκρινίσεις" σχετικά με τη συμφωνία άμυνας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας».

Η εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας θα χρησιμεύσει ως βάση για στενότερες σχέσεις, τόνισε ο Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι.

 

 Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον επόμενο μήνα

 


Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, η κατάσταση στην περιοχή και οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αφγανιστάν ήταν τα θέματα της συνάντησης την Τρίτη του προέδρου Στέβο Πενταρόφσκι με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας., όπως αναφέρει το ΜΙΑ.  

Και οι δύο συνομιλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δυναμική του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών την τελευταία περίοδο και σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

 «Ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι εξέφρασε την προσδοκία ότι αυτό θα συμβάλει σε έναν ακόμη πιο δυναμικό διάλογο και θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας», δήλωσε το γραφείο του αρχηγού του κράτους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr