Στην Ελλάδα σχεδόν χάλασαν οι σχέσεις με τα Σκόπια, λέει Βούλγαρος καθηγητής


Αύγουστος 18, 2021. Ελλάδα.

Ο Κιρίλ Τοπάλοφ, μέλος της Επιτροπής για την Ιστορία Βουλγαρίας- Βόρειας Μακεδονίας, λέει ότι τα Σκόπια δεν σέβονται τη Συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας, που υπογράφηκε πριν από τέσσερα χρόνια, η οποία θα πρέπει να έχει ακόμα βάρος, καθώς πρόκειται για επίσημη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Πιστεύει ότι, δυστυχώς, η Δημοκρατία της  Βόρειας Μακεδονίας (ΔΒΜ) δεν την εφαρμόζει.

«Οι βουλευτές της ΔΒΜ ψήφισαν μια δήλωση που σχεδόν καθιστά τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών μας χωρίς νόημα και ανατινάζει τις μελλοντικές μας σχέσεις, γιατί είναι ένα βήμα πίσω και όχι μόνο  για στις σχέσεις με τη Βουλγαρία, αλλά και με την Ελλάδα, δήλωσε ο Βούλγαρος καθηγητής, προφανώς αναφερόμενος στην ψήφιση των «κόκκινων γραμμών» από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην Ελλάδα, αξιολογώντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει την αποδοχή που έπρεπε να έχει στον ελληνικό λαό.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται πλέον μαζικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και είναι εναντίον της. 

Στην Ελλάδα χρειάζεται μόνο μια προσπάθεια από τη Βόρεια Μακεδονία, να επιστρέψει στην «αρχαιοποίηση», για να χαλάσουν τις σχέσεις, πρόσθεσε, σύμφωνα με την Εξπρές των Σκοπίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr