Έντι Ράμα: Μέσα στην εβδομάδα έρχονται 1000 Αφγανοί πρόσφυγες


Αύγουστος 18, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην ισπανική εφημερίδα El Periodico , αποκαλύπτεται ότι οι Αφγανοί που θα πάνε στην Αλβανία θα είναι κυρίως δημοσιογράφοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δάσκαλοι και συνεργάτες του αμερικανικού στρατού.

 «Περίπου 1.000 θα έρθουν αυτήν την εβδομάδα. Πήραμε αυτήν την απόφαση επειδή δεν μπορούσαμε να σταθούμε απέναντι στον μεγάλο κίνδυνο και την απόγνωση αυτών που προσπαθούν να φύγουν. Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης που πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας. Οι Αφγανοί αιτούντες άσυλο θα αρχίσουν να φτάνουν στην Αλβανία αυτή την εβδομάδα μέσω πτήσεων που πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ» , δήλωσε ο Ράμα σε τηλεφωνική συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα.

Οι πρώτοι που θα φτάσουν, είπε ο Ράμα, θα είναι ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί.

«Θα είναι ακτιβιστές, γυναίκες, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι που έχουν εργαστεί για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Άνθρωποι που πίστεψαν σε εμάς, συνεργάστηκαν μαζί μας και εμπνεύστηκαν από τις αξίες και τις αρχές μας», λέει ο Ράμα, ενώ εξηγεί ότι πριν από το αίτημα των ΗΠΑ, είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με «δύο αμερικανικές ανθρωπιστικές ενώσεις», των οποίων το όνομα δεν έχει γίνει γωνστό «για λόγους ασφαλείας».

Στην τηλεφωνική συνέντευξη για τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ράμα διευκρίνισε ότι οι Αφγανοί πρόσφυγες που  θα έρθουν στην Αλβανία, θα μείνουν για αρκετούς μήνες ή και περισσότερο και θα φιλοξενηθούν σε σπίτια ή ξενοδοχεία και όχι σε καταυλισμούς μεταναστών, διότι σύμφωνα με τον ίδιο θα ήταν απάνθρωπο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr