Ο στρατός του Λιβάνου διαρρηγνύει βενζινάδικα και διανέμει βενζίνη σε πολίτες


Αύγουστος 14, 2021. Ελλάδα.

Βηρυτός.

Ο στρατός του Λιβάνου άρχισε επιδρομές  σε πρατήρια καυσίμων στη χώρα και προβαίνει σε κατασχέσεις μεγάλες ποσότητες με σκοπό να τις διανείμει στους πολίτες του Λιβάνου.

Προηγουμένως, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι όποιος κλείσει το βενζινάδικό του το Σάββατο θα επέμβαινε να κατάσχει τα καύσιμα και να διανείμει στους πολίτες.

Η απόφαση αυτή σημαίνει την πρώτη στρατιωτική επέμβαση στην κρίση καυσίμων που δημιουργήθηκε στη χώρα, ειδικά μετά την απόφαση άρσης των επιδοτήσεων σε αυτό το στρατηγικό εμπόρευμα.

Ο λιβανέζικος στρατός έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι οι μονάδες του στρατού θα αρχίσουν τις επιδρομές στα κλειστά πρατήρια καυσίμων και θα κατασχέσουν όλες τις ποσότητες βενζίνης που βρίσκονται αποθηκευμένες σε αυτούς τους σταθμούς.

Πρόσθεσε ότι «θα το διανείμει απευθείας στον πολίτη χωρίς χρέος».

Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις και τραυματισμοί μεταξύ των ιδιοκτητών των σταθμών καυσίμων και των πολιτών για την τιμή της βενζίνης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Sky News Arabia, λέει ότι τα παράγωγα πετρελαίου πρέπει να πωλούνται με την επιδοτούμενη συναλλαγματική ισοτιμία, η Κεντρική Τράπεζα επιμένει ότι οι πιστώσεις πρέπει να ανοίγονται για αυτά μόνο στην τιμή της αγοράς. Αυτό οδήγησε σε σημαντική έλλειψη καυσίμων στο εσωτερικό του Λιβάνου.

Εν μέσω αυτής της κρίσης, πολλά βενζινάδικα κλείνουν τις πόρτες τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν χωρητικότητα, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις τιμές, παρόλο που έχουν ήδη καύσιμα.

Η χώρα διέρχεται τη χειρότερη οικονομική κρίση στην πρόσφατη ιστορία της.



The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr