Αίγυπτος: Αμερικανικό καταδρομικό κατέπλευσε στη ναυτική βάση Μπερνίς


Αύγουστος 14, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Το Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η στρατιωτική βάση Μπερνίς , που βρίσκεται στη νότια ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, δέχθηκε το πυραυλικό καταδρομικό USS Monterey, στην πρώτη της ναυτική δραστηριότητα.


Ο συνταγματάρχης  Γαρίμπ Αμπντέλ Χαφέζ, εκπρόσωπος του στρατού, ανέφερε σε δήλωση του ότι «ο  Τσαρλς Κούπερ, ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ και ο Τζόναθαν Κοέν,  πρέσβης των ΗΠΑ στην Αίγυπτο, επισκέφθηκαν τη ναυτική βάση Μπερνίς», χωρίς λεπτομέρειες για την ημερομηνία της άφιξης του Κούπερ ή της διάρκειας της επίσκεψής του στο Κάιρο.

Ο Αμπντέλ Χάφεζ ανέφερε ότι  είναι η πρώτη ναυτική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στη ναυτική βάση», χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά τους, οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι εξήραν «τη διακεκριμένη γεωγραφική θέση της βάσης, κοντά σε θαλάσσιες γραμμές μεταφοράς», σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του αιγυπτιακού στρατού.

Αναφέρθηκαν επίσης «τι επιτυγχάνει η τοποθεσία για την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στη θάλασσα στην Ερυθρά Θάλασσα και την εξασφάλιση της ναυσιπλοΐας στη Διώρυγα του Σουέζ και τα φιόρδ», σύμφωνα με την ίδια δήλωση, η οποία επεσήμανε ότι «το καταδρομικό πυραυλοφόρο USS Monterey είναι ένα από τα τις παλαιότερες και μεγαλύτερες μονάδες της κατηγορίας Ticonderoga του Αμερικανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, όπως το κρατικό Al-Ahram, η Μπερνίς είναι η «μεγαλύτερη ναυτική βάση» στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας κοντά στα νότια διεθνή σύνορα ανατολικά της πόλης του Ασουάν. Καλύπτει μια περιοχή 150.000 στρέμματα, και περιλαμβάνει μια ναυτική βάση, μια αεροπορική βάση και μια σειρά μονάδων μάχης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr