Τούρκος υπουργός Άμυνας: Εξουδετερώθηκαν 22 Κούρδοι αυτονομιστές μέσα σε 24 ώρες


Αύγουστος 15, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

 Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε την εξουδετέρωση 22 Κούρδους που τους χαρακτήρισε ‘τρομοκράτες’ μέσα σε 24 ώρες στη βόρεια Συρία και το Ιράκ.

Αυτό ανέφερε στην ομιλία του την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίσκεψης επιθεώρησης στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν, συνοδευόμενος από έναν αριθμό υψηλόβαθμων διοικητών του στρατού.

Ο Ακάρ είπε ότι 14 Κούρδοι αυτονομιστές εξουδετερώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διεισδύσουν στην περιοχή της επιχείρησης «Πηγή της Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.

Επεσήμανε την εξουδετέρωση 6 άλλων στην περιοχή  Γκάρα και δύο άλλων στην περιοχή  Χακόρκ στο βόρειο Ιράκ.

Ο Ακάρ επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν με αποφασιστικότητα τους  Κούρδους αυτονομιστές μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης και να απελευθερωθεί η μάστιγα της τρομοκρατίας.

Στις 9 Οκτωβρίου 2019, ο τουρκικός στρατός, με τη συμμετοχή του Συριακού Εθνικού Στρατού, ξεκίνησε την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία, για να τον καθαρίσει από τα μέλη του YPG/PKK και ISIS και να δημιουργήσει μια ασφαλή περιοχή για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στη χώρα τους, όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr