Αλβανοί εθνικιστές δυσανασχετούν με την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη


Αύγουστος 31, 2021. Ελλάδα.

«Ο νέος υπουργός Υγείας, που διορίστηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Μητσοτάκη, ο Αθανάσιος Πλεύρης, είναι ένας άνθρωπος γνωστός ως ρατσιστής και ξενοφοβικός», γράφει δημοσίευμα σε γνωστή  αλβανική εθνικιστική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με αυτήν, «ο Πλεύρης ήταν κάποτε βουλευτής του δεξιού εξτρεμιστικού κόμματος του Γιώργου Καρατζάφερη, του ΛΑΟΣ. Ο Αθανάσιος Πλεύρης ανήκει στην ελληνική εθνικιστική εξτρεμιστική ομάδα που αγωνίζεται για την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας. Υπάρχουν εκατοντάδες γεγονότα που αποδεικνύουν την αντιαλβανική δραστηριότητα του υπουργού Θάνου Πλεύρη», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα επιτίθεται στις επιλογές του Μητσοτάκη αναφέροντας ότι «στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχουν δύο εξτρεμιστές υπουργοί με ρατσιστικά και ναζιστικά συναισθήματα. Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει χέρι στην υπόθεση της δολοφονίας Αλβανών στρατιωτών στην Επισκοπή τον Απρίλιο του 1994, και ο Αθανάσιος Πλεύρης.


»Η φωτογραφία είναι στο 2008 και τραβήχτηκε στη Μονή Κόνιτσα γνωστή ως βάση της εξτρεμιστικής τρομοκρατικής ομάδας, ΣβΕΦΑ.

 »Η φωτογραφία δείχνει επίσης τον Σπύρο Ξέρα που εκείνα τα χρόνια ήταν Νομάρχης Αργυρόκαστρου και υποστήριζε την εξτρεμιστική ομάδα για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου», όπως σημειώνεται.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr